nejlepsi vyhledavace
Otevru trosku zase tohle tema , v posledni dobe se mi zda, ze spousta vyhledavacu stagnuje a nema zadnou novou techniku vyhledavani
Samozrejme je mi jasne, ze se neda pouzivat jen jeden vyhledavac a ze to zabere spoustu casu k vyhledni zajime ceny letenky a ze pak clovek musi u nekterychy letenek kupovat okamzite , prototoze jsou v kratke dobe pryc
Vsimam si ale jedne veci , zda se mi , ze cim dal vic vyhledavacu pouziva pak presmerovani na dalsi subjekt , chapu ze nektere subjekty nabizeji letenky levneji, nez kdyz si to najdu pak primo u te letecke spolecnosti co let leti a to pak nekdy muze byt problem, kdyz dojde k nejakym zmenam
Po Evrope letenky zasadne kupuju jen u primeho dopravce , nevim co by tam musel byt za rozdil v cene abych risknul nejakeho zprostredkovatele
Jaka je vseobecne s tim zkusenost ? Ma nekdo poznatky ze se mu takova koupe vyplatila a s kym ?
Letenky mimo Evropu jsou prakticky nejzajimavejsi, kdyz jde o error fare, nebo akci . pri akci by logicky nemel byt veliky rozdil v cene co uvadi primo spolecnost co ten let leti a co nabizi prodejce
U error fare je to zase logicke, ze to bude nabizet ten co si toho vsimnul , prepravce to pak pochopitelne opravi
A zase tedy otazka, jaka je zkusenost , kdo neni z tech prodejcu prilis duveryhodny a kdo naopak je tak nejak bezproblemovy
Muze to byt sice subjektivni nazor ,ale i tak by me to zajimalo , treba prvnich 5 nejlepsich a 5 nejhorsichMyTrip, krásná chybička v jejich vyhledávání a GIG-IGU za 650 místo běžných 2500 (prodáno jako podivný let s přestupem GIG-IGU-GRU, co ani nezná aerolinka). Tak jsem to risknul a proletěl. Naštěstí jsem od nich nic nepotřeboval.
Za mě můžu říct, že kdykoliv kupuju Ryanair letenku, tak ji rumbuju nebo to aspoň zkouším. Úspora cca 10-20%. U Wizzu se mi to skrz klub nikdy nevyplatilo. Kupuju tak ale jen lety, který jsou následující 1-3 měsíce. S Malaysia Airlines jsem kupoval letenku ráno na odpoledne s cca 50% úsporou přes MyTrip nebo něco jinýho pochybnýho. Kvůli tomuto dotazu si nemusel zakládat nový vlákno a spíš jít do Proč nechci ušetřit 200 Kč...
10 nebo 20 % u Ryanairau ? to znamena, 1 nebo 2 eura , na 3 letenkach koupenych v posledni dobe by to bylo 50 centu ,to fakt neresim , letos jsem s Ryanairem asi jeste nemel zadny let pres 40 euro a to jich mam letos uz 18 a vetsina neprekrocila 30 euro
Dobrý den, mohu poprosit o vyplnění následujícího dotazníku?
https://www.survio.com/survey/d/...6D4R3J9D2E
Ahoj všem,
Předem se omlouvám pokud už toto téma je rozebírat jinde, hledal jsem a nenašel.
Jak víme teď mají Cinani akci do celé JV Asie, hledám něco na jarní prazdniny, je mi jedno celkem kam, řídím se cenou. Používám google flights, ale poslední dobou se mi nedají že najdou ty nejlepší výsledky. Matrix už dlouhodobě nepoužívám, ten nenajde skoro nic a když už tak to je po expiraci.
Existuje ještě nějaký vyhledávač který přehledně ukáže v rámci měsíce tabulku letu napr BUD - KUL a jejich nejlevnější let v daném dni odletu při např 7 době pobytu?
Děkuji Jirka
Nevím no, ale v googlu flights mi z toho padaj stejný čísla ve stejný tabulce :-D
Ono to už principiálně něco dramaticky jiného, než kayak najít nemůže
Jiri Sindelar napsal(a):Ahoj všem,
Předem se omlouvám pokud už toto téma je rozebírat jinde, hledal jsem a nenašel.
Jak víme teď mají Cinani akci do celé JV Asie, hledám něco na jarní prazdniny, je mi jedno celkem kam, řídím se cenou. Používám google flights, ale poslední dobou se mi nedají že najdou ty nejlepší výsledky. Matrix už dlouhodobě nepoužívám, ten nenajde skoro nic a když už tak to je po expiraci.
Existuje ještě nějaký vyhledávač který přehledně ukáže v rámci měsíce tabulku letu napr BUD - KUL a jejich nejlevnější let v daném dni odletu při např 7 době pobytu?
Děkuji Jirka
Na skyscanner mi to vyhledává přesně takhle jak požaduješ. Akorát jsem hledala letenky do Vietnamu a musela jsem je koupit separátně z Prahy do Indie a z Indie pak do Vietnamu. Bylo to o 1500kč levnější než co mi našel vyhledávač. Zpátky pak taky no.
Barney Flyer napsal(a):Ahoj. Používám 12.go.asia. Jinak standard Skyscanner, Google flights
děkuju
[citace="Jiri Sindelar"]
Ahoj všem,
Mně vyšel v poslední době nejpraktičtější skyscanner na delší lety, protože má přesně ty funkcionality, co píšeš - najde celý měsíc, pak se dá hrát s jednotlivými daty, délkou pobytu atd. Google flights mi nevyhovoval.
Na ty kratší skoky po Evropě atd. teď hledám rovnou takto - letiště, wiki anglická verze "airlines and destination", co tady kdysi někdo poradil... Není to zase tak zdlouhavé, jak by se na první pohled zdálo :)
ať nezakládám nové téma...
Našel jsem na Pelikanu zajímavou letenku Praha - Kuala Lumpur - Vídeň. Mám to v podstatě stejně daleko, takže je mi odlet/přílet jedno.
Ale recenze Pelikána jsou rozporuplné, přestupy tam jsou celkem krátké a když to je přes prostředníka a ne u jedné letecké společnosti, tak mám trochu strach to přes Pelikána kupovat.
Můžete prosím doporučit ještě jiného ověřeného zprostředkovatele, kde je možnost vyhledávat i s příletem na jiné letiště?
Nejlépe uděláte, pokud nakoupíte přímo na oficiálních stránkách letecké společnosti, tedy na www.omanair.com
Pelikán patří rozhodně k těm lepším a ještě tam uplatníš slevový kód.
Pokud přestup nestihneš z objektivních důvodů (nikoliv vlastní vinou), řeší se to přímo na místě se zástupcem dopravce na transfer desk, nikoliv s prodejcem a pošlou tě jiným letem. Pokud je to vlastní vinou, tak ti prodejce stejně nijak nepomůže.
Můžeš si to nacvakat do skyscanneru a sám uvidíš co ti vypadne.
Strach bych měl, kdyby mě Pelikán upozorňoval na vlastní přestup. Když neupozorňuje, bude to na jedné letence.
Jinak jejich reakční doby mě nenaplňují velkou důvěrou.
Já koupil u Pelikána přelety v Mexiku (lepší cena než u AM mínus kupon). AM udělalo několik změn, Pelikán nabídl alternativy, já nabídnul svoje a k mé spokojenosti vyhověl. Ale reakční doba opravdu nic moc. Na první mail mi odpověděli asi po měsíci... Mile překvapili, ale mít měsíc a míň do odletu tak bych byl asi hodně nervózní
RonaX napsal(a):to bych rád, ale zkusil jsem i jiné společnosti a takové ceny tam nedosáhnu (třeba Etihad Vídenň - Kuala L. - Vídeň nabízí Pelikan za 15.5, ale přímo u Etihad přes 18t)Nejlépe uděláte, pokud nakoupíte přímo na oficiálních stránkách letecké společnosti, tedy na http://www.omanair.com
No tak lepší cena je samozřejmě ten důvod, proč se letenky nekupují jen u dopravců, ale různých OTA.